Liberty Toteemi:Raha jolla on arvo itsessään, ja jota kuka tahansa voi tuottaa

 Monimutkaisia asioita nämä raha valuutta asiat, mutta tämän liberty toteemin toimiakseen rahan pitäis olla sellaista, että sillä on itsessään arvo, eikä vain niin, että joku valtias päättää että sen arvon. Ja niin kuin suhteessa mihin. 

Nykyinen raha euro tai mitkään valuutat, ei ole hyviä vaihdon välineitä koska ne ei perustu, siis niiden arvo mihinkään vaan sitä niitä voi keskuspankki helposti painaa lisää. Painamisessa ne noudattaa jotain lainan otto sääntöä, ja ne yrittää pitää rahan arvon vakiona, mutta käytännössä Euron arvo ei ole irti valtiosta Euroopasta ja näin ollen ei vapauta ihmistä.

Eli vaihdon välineenä, pitäisi käyttää kultaa, orvan nahkoja, bitcoinseja tai kultakantaista rahaa joka raha oli ennen ja se kehittyi pikku hiljaa jostain kulta reservi panki kuitti todistuksista, tai jotain. Joo siis rahan on tosi vaikea aihe pitää kerätä paljon materiaa, myönnän että ylimalkainen tieto tästä, mutta sen olen ymmärtänyt, että: 

Raha valuutan vaihdon välinneen pitäisi olla sellaista, että:

1. Kuka tahansa voi tehdä sitä valuuttaa jos hankii välineet ja hommailee kunnolla.

2. Rahalla on arvo itsessään. Eli sitä ei voi tyhjästä nyhjästä loputtomiin. Mutta kun miettiin niin kyllähän kaikella on jokin arvo. 

Mitä jos:

Esim näin  voisi Anarkokapitalismissa olla rahaa:

Itse prändättyjä  paperiseteleitä joissa on niin kovia aitous tunnistus jippoja ja monimutkaista painatusta ja paperin koostumusta, että tekeminen on niin vaikeaa että, setelille nousee arvo.; Siis niin kuin valtiottomassa ideaali maailmassa. Siis jatkampas tätä ajatus koetta.

Jos tämä seteli brändi möisi kaupoihin vain tunnistus vehkeet jolla tunnistaa että seteli on ja käy kaikki jipot, Sitten kuka vain voisi tehdä näitä seteleitä, mutta joka itsetehdyn setelin pitää käydä tosiaan tunnistukset läpi. 

Ja, monia tällaisia itse tehtyjä seteli rahoja joita sitten vaihdellaan keskenään, Ehkä joku tekisi työseen rahan vaihtamista, hänellä on monia rahan tunnistus koneita ja rahaa reservissä ja hän voi sitten vaihtaa rahaa toiseksi, jos tarvitsee käydä ostamassa jotain liikeestä joka käyttää eri rahaa kuin mitä sattuu olemaan varastossa.

Mutta näissä rahoissa ei olisi numeroa, koska niiden arvo on niissä itsessään, jos haluaa isompia rahoja niin pitää mennä ja muuttaa valuuttaa toiseen kalliinpaan prändiin. Ei voi vain laittaa: tämä seteli vastaa 10. tätä brändiä, koska se on vaan numero päällä se kymmennen ei todellisesti 10 seteliä sitä brändiä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liberty toteemi Yksityinen omaisuus

Tulevaisuudessa ei ole nettii