Liberty Toteemi:Utopia: ensimmäisten perus perjaateista johdettu anarkokapitalistinen utopia

 Perus perjaatteet first principles ja Platonin Ideoiden ulotuvuuden hevonen,

Filosofi Stefan Molyneux on johtanut filosofiallaan aika aukottoman filosofian jossa Anarkokapitalismi on ainoa oikea politiikka.

Hän lähtee filosofointinsa liikkeelle perus perjaateesta, että oikeita tekoja ja vääriä tekoja, ja väärät teot on ainakin sellaisia joita kaikki ei voi tehdä yhtä aikaa. jne jne kirjassa:

Universally Preferable Behaviour: A Rational Proof of Secular Ethics

Ajattelin alkaa suomentamaan, näitä, tiettyjä tärkeitä liperty teoksia jossain vaiheessa, kun toteemit on valmiit.

Mutta siis tällaiset ideaali juttut ei sovi tosi maailmaan, tämän ymmärtää jos on insinöörimieli ja niin kuin siis erillaiset laskut kuten vedensuodatus torni niin on ideaali maailma jossa laskut toimii ja sitten on tämä tosi tila jossa on kertoimet ja lisät jotka tulee kokeiluista.

Mutta tällainen väkivallaton ideaali se hyvä utopia-toteemi kirjaani, antaa jotain jota kohden pyrkiä niin kuin siis Suomi toimisi liberty majakkana, mallina maana koko maailmalle, että missä päin on totuus ja oikeus ja miten päin asiat on.

Ja se olisi niin kuin tie. Anarkokapitalismiin. Mieti: Sitten kun kaikki maat tavoittelevat yhä pienempää valtiota ja suurenpaa liperii niin jossain vaiheessa historia loppuu ja valtiot loppuu ja on vain väkivallaton kanssa käyminen.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liberty toteemi Yksityinen omaisuus

Tulevaisuudessa ei ole nettii